Jak upiec mięso żeby było kruche, soczyste a jego wyśmienity smak będzie rozpieszczać kubki smakowe

INFORMACJA PRASOWA
Warszawa, marzec 2013

Pieczenie proste jak nigdy
Aromatyczna, smaczna, delikatna i z przypieczoną skórką – taka powinna być idealna pieczeń podawana podczas wielkanocnego obiadu. Jak jednak osiągnąć perfekcję i przygotować wyśmienity świąteczny posiłek, który zachwyci nawet największych smakoszy wśród zaproszonych gości? Oto kilka sprawdzonych sztuczek.

Pieczenie mięs to nie lada wyzwanie. Mięso po upieczeniu powinno być kruche, soczyste a jego wyśmienity smak rozpieszczać kubki smakowe. Chcąc osiągnąć taki efekt musimy pamiętać o jego wstępnym przygotowaniu. Doświadczeni kucharze podkreślają, że najlepiej jest intensywnie obsmażyć mięso na patelni, co zapewni lepszy wynik pieczenia. Mięso będzie kruche w środku, a jego wierzch chrupiący. Pamiętajmy także o odpowiednim doprawieniu potrawy, aby nabrała pożądany smak. Polecane są własnoręcznie przygotowane marynaty, które równomiernie pokrywając danie nadają mu aromat i zapobiegają wysychaniu podczas pieczenia.

Pieczenie ryb jest zadaniem prostszym i mniej skomplikowanym. Ich mięso jest delikatne, więc czas przygotowania jest krótszy niż wołowiny czy wieprzowiny. Aby gotowa potrawa była smaczna, należy surowy filet skroplić sokiem z cytryny oraz dodać sól i pieprz. Następnie wystarczy 15-20 minut w piekarniku i danie gotowe.

Aby pieczenie dań było szybkie i proste dobrze jest użyć specjalnych rękawów i torebek do pieczenia np. Jana Niezbędnego. Jedyne co musimy zrobić, to włożyć do opakowania odpowiednio doprawione i przygotowane mięso lub rybę. Co ważne rękawy do pieczenia są wyjątkowo szerokie. Pozwala to na komfortowe przygotowywanie pieczeni nawet z dużych porcji mięsa lub ryby.

Używając takich produktów do pieczenia dbamy także o jakość przygotowywanych dań. Sprawiają one, że potrawy pieką się we własnym sosie bez dodatku tłuszczu. Dzięki temu są zdrowe i niskokaloryczne, a dania zachowują cenne wartości odżywcze. Ich dodatkowym jest wygoda. Potrawy przygotowywane w torebkach nie przypalają się i nie brudzą piekarnika. Co ważne, używając ich nie musimy szorować i zmywać brytfanny lub blachy – po upieczeniu dania zużytą folię wyrzucamy do kosza. Zarówno torebki jak i rękawy do pieczenia Jana Niezbędnego posiadają specjalne klipsy, które ułatwiają zamknięcie przed włożeniem do piekarnika.

Authors
Tags , , , ,

Related posts

Top